3mirakel

trebarnsmamma barn födda 09, 12 och 14

BVC besök

Publicerad 2009-11-30 17:42:31 i BVC,

Idag var vi ju på BVC besök. Sixten väger nu 6930 gram och var 64,5 cm lång, stora killen.
Vi tänkte testa och börja ge honom gröt i smakportioner snart, det inhandlades när vi storhandlade. Han blir ju 4 mån den 9 december...

Hungrig!

Publicerad 2009-11-29 17:47:21 i Allmänt,

Sixten sover och jag väntar på Håkan som ska komma hem med pizza, har ju inget hemma i kylen och laga till. Har ätit en mandarin så jag ska klara mig tills han kommer hem från sin badminton, snart borde han vara hemma så jag får mat!

Helgen

Publicerad 2009-11-29 17:38:49 i Allmänt,

Helgen har vi spenderat i Köping hos Björn, på fredagen åt vi tacos och tittade på idol och lördagen var vi i Kungsör där vi fyndade massor med bebiskläder till Sixten på en secondhandaffär som säljer barnkläder. Secondhand är toppen, man får såå mycket för pengarna. En full påse med bebiskläder för tot 180:-!!!
Vi tillbringade kvällen hos Björns grannar som fick sitt 3:e barn i år, så det skiljer bara 1 månad mellan deras bebis och Sixten, Sixten verkade mest förundrad över att se nån som han och när dom lekte i babygymmet så försökte han leka med Colins leksak =). Det var jättekul för oss o prata med någon som också har bebis, många skratt blev det!

Vi har inte hunnit julpynta något ännu men det får vi nog pyssla med i veckan som kommer.
Imorgon ska vi på 4 månaders kontoll med Sixten på BVC, ska bli spännade och se hur mycket han väger nu, var ju hela 1 månad sen vi var där sist, skönt att vi slipper sprutor den här gången iaf! Sen blir det storhandling av mat när vi ändå är inne i stan och så ska jag ta svinvacinet också. Full dag blir det nog!

Här är lite bilder från helgen


Sixten och pappa sitter och nördar framför datorn.







Sixten tittar på mamma istället för datorn.





Sixten tittar på Colin






Sixten vill också leka med den största leksaken..

Dagen då Sixten kom till världen!

Publicerad 2009-11-27 09:41:54 i Allmänt,

Här är min förlossningsberättelse, eller roman kan man kalla den =)


6/8-09: Jag kom in till förlossningen för ställningstagande till igångsättning då mitt blodtryck låg högt och hade 2+ i urinen. Vi kom upp till förlossning nervösa och spända, tänk att vi snart kanske får se våran lilla bebis som legat i magen så länge. Jag hade alltså gått över tiden 2 dagar här och var riktigt trött på att vara gravid. Jag hade bara sovit 3 timmar inatt då jag var så spänd inför igångsättningen. Blodtrycket låg på 168/112 när dom kontrollerade det. Får ligga och vila och försöka sova under dagen, lyckas sisådär sover lite iaf.
På kvällen när Håkan kommit tillbaka och jag sovit/vilat så tar vi en promenad ute i det fina vädret.

19:30 gör dom en undersökning, tappen är utplånad stängd men mjuk så dom startar genom att lägga en dos hormongele (2 mg Minprostin). får ligga en timme med ctg, har oregelbundna sammandragningar som inte känns mycket.

21:39 får jag en lätt sovdos, känner sammandragningarna tydligare nu.

7/8-09:
11:22 Läggs en ny dos Minprostin 1 mg. Sammandragningarna försätter men känner inte mycket av dom. Undersökning igen, tappen utplånad och sluten

17:50 undersöker bm mig, öppen 1 cm. Nu känns det lovande, har ju öppnat mig iaf. nu kommer det nog rulla på tror vi!

23:00 ska försöka sova men lyckas ej så får en sovdos.

8/8-09

11:00 Ny underökning; fortfarande bara öppen 1 cm. här beslutar dom om att sätta en bardkateter. får lägga mig i gynstol. här gör det riktigt ont när dom ska sätta in katetern ovanför livmodertappen. börjar gråta och frågar om det inte finns någon bedövning så dom säger att dom kan fixa lustgas under insättningen, jättesnällt. lustgasen funkar jättebra, känner mig borta och lite småfull och känner inte smärtan. under eftermiddagen kommer dom och drar i den så jag öppnar mig mer.  

13:40 Nu börjar jag känna av sammandragningarna och lägger mig i ett varmt bad.

15:30 Bardkatetern ramlar ut när jag sitter på toaletten. Nu är jag öppen 3 cm. nu bestämmer dom sig för att ta hål på hinnorna. får lägga mig i sängen, ut rinner jättemycket fostervatten, kändes som en varm flodvåg mellan benen. vattnet var lätt mekfärgat. Får på mig en stor blöja som läcker igenom helt när jag reser mig upp så Håkan får ringa på klockan så dom hämtar nya.

17:25 Nu börjar det göra riktigt ont av värkarna, som stark mensvärk framtill i magen. Kommer med ca 5 min intervaller. provar akupunktur men det hjälper föga. bestämmer mig för att prova att duscha. Sitter säkert en timme och spolar varmt vatten framtill på magen och i ryggslutet under värkarna som fortfarande är hanterbara.

19:10 undersöker dom mig för att se om jag öppnat mig mer sedan man tog hål på vattnet. Det har jag tyvärr inte, känns rätt nedslående. här har jag haft ont och det har inte hänt någonting. Nu sätter dom in värkstimulerande dropp.

19:40 Nu har jag värkar med 4 min intervaller som främst känns framtill i magen. Känner att jag måste ha mer smärtlindring så provar lustgasen och ställer mig mot ett gåbord.

20:50 Nu börjar verkligen värkarna kännas mer som tryck neråt, här höjer dom droppen mera. har riktigt ont och lägger mig på sängen. Andas så mycket lustgas att jag inte längre kan stå upp utan att bli snurrig.

21:00 Nu ber jag Håkan ringa på klockan och se till att jag får EDA. Har så ont att jag tror jag ska dö och värkarna kommer så tätt att jag andas lustgas hela tiden nu vilket resulterar att jag är helt borta! ctgn visar täta värkar 5 st på 10 min, i väntan på narkosläkaren sänker dom droppet. Känns som läkaren aldrig kommer och värkarna river i min kropp, ligger där och försöker överleva.

22:18 mitt i allt byter dom barnmorska, nu tar Kerstin över från Sofia. i o med detta dröjer edan. Så 1 timme och en kvart från när jag bett om edan läggs den. Narkosläkaren var i mitt rum i en kvart innan jag fattade att han var där, Håkan fick rycka loss lustgasen från mig så jag klarnade till...Vilken dröm det var att äntligen få ryggbedövningen, kände nu bara av tryck neråt...

9/8-09

00:28 nu höjer dom droppet igen och jag försöker sova men det är omöjligt pga det irriterande trycket neråt och lite ryggont.

02:45 När jag låg på höger sida så blev ctgkurvan väldigt otydlig så nu kopplar dom en skalpelektrod på Sixtens huvud för att bättre se hjärtljuden, vilket fungerar. 1 timme senare blir kurvan mkt stel när jag satt upp i sängen, lägger mig då på sidan och så stänger dom av droppet.

06:27 nu har jag mer ont i ryggen, antagligen på obekväm ställning och värkarna. Nu sätter dom på droppet igen efter vilopausen...är vid det här laget trött efter gårkvällens värkar och av att inte kunnat sovit något. ringer efter mina föräldrar som kommer som stöd.

07:15 Nu börjar Sofia jobba igen och gör en ny undersökning, öppen 5 cm. Nu gör vi en sista ansträngning med att testa att stå upp vid gåbordet för att få huvudet att tränga ner, testar också att sitta på pilatesbollen.

08:50 Läkaren kommer in för att kolla statusen nu, om jag har öppnat mig nåt mer. men är fortfarande bara öppen 5 cm. Nu frågar jag om det blir kejsarsnitt, vilken läkaren rekommenderar pga av att jag öppnat mig så lite på så lång tid. Just nu känns snittet som en lättnad. Vi bestämmer här att min mamma ska vara med under operationen då hon själv gjort två st kejsarsnitt. Nu sätter Sofia in en kateter och dropp.

09:59 Födds Sixten, han skriker omedelbart, APGAR 9-10-10. Han är insmord i ett tjockt lager fosterfett. väger 4215 gram och 53 cm lång.

Magen på morgonen innan vi åker in till förlossningen



Ligger med ctgn




Lustgasen var min bästa vän!




Här är sista försöket att få huvudet att tränga ner, vid det här laget är vi båda helt slut...






Precis innan jag ska rullas ner till operationen





Här får jag spinalbedövningen





Tvättning av magen, absolut sista magbilden!





Precis utkommen, helt färsk bebis







Hos pappa för första gången, ca 30 min gammal!



Sixten hos mamma och ammar 1 dag gammal




Dags att blogga!

Publicerad 2009-11-27 00:42:34 i Allmänt,

Välkommen till min blogg. Den här har jag öppnat för att ha "en dagbok" att titta tillbaka i och minnas bebistiden med Sixten.

Nu är sixten 3 mån och 3 veckor.







Om

Min profilbild

Emma

25 år och sambo med min pojkvän Håkan och mamma till Sixten född 090809, nu väntar vi på lillasyster som är beräknad 121016 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela