3mirakel

trebarnsmamma barn födda 09, 12 och 14

Vilken Snöväder!

Publicerad 2010-11-23 12:58:42 i Allmänt,

Gud vad det snöar mycket nu. Igår förmiddags var Sixten och jag ute en 45 min och byggde en snögubbe, Sixten gick mest runt och jagade Siri så det var jag som byggde men det var kul...Man blir bra sugen på att skaffa sig en overoll (eller täckbyxor) när man är ute och leker med honom så man kan sätta sig på knä liksom utan att frysa. Har iaf tänkt kika på en sån och ha när jag rider. Sen kan jag ju ha det hemma också. Men tänker inte ha den på när jag ska in till stan, då blir det jacka bara...









Utveckling!

Publicerad 2010-11-20 17:05:30 i Allmänt,

Ja, tänkte skriva ner lite vad som hänt i Sixtens utvecklig den senaste tiden. Han har lärt sig äta själv med en liten gaffel och sked. Gröt går även det och äta själv men det blir lite kladdigare men han får upp det på skeden själv och in i munnen. Han kan också dricka ur pipmugg och nappflaska själv och har förstått att han måste ta upp botten eller vad man ska säga, ser riktigt kul ut...klättrar på allt nuförtiden, upp på köksbord och upp i soffan m.m

Har också slutat med köpegröten så nu äter han antingen havregryngröt med lite mosad banan el äppelmos i eller mannagrynsgröt, skönt att det funkar för köpegröten är rätt dyr...annars äter han det mesta som vi äter, bara man skär i småbitar så går det bra...pannkakor älskar han.




Klätteapa!

Publicerad 2010-11-03 21:31:10 i Allmänt,

Tänkte nämna också att Sixten har blivit en riktig klätterapa på sistonde. För ca 3 dagar sen började han kunna klättra upp på köksstolarna och nu kommer han upp på köksbordet också. Trots att jag skjuter in stolarna mot bordet så drar han ut dom och klättrar upp på två röda känns det som.

Så nu gäller det att ha koll hela tiden på honom, han lever farligt just nu. Vi har ju också tagit bort hans bord han hade i sitt rum också eftersom han bara skulle klättra på det, kommer ta fram det i vår när han har mer användning för det än som nu, bara klätterställning. Då kommer han nog kunna sitta där och rita med mera.



En vanlig syn här hemma, Sixten kommer med en bok och vill att man ska läsa med honom, han har en boklåda som syns där i bakgrunden som han brukar välja ifrån

Ikea idag!

Publicerad 2010-11-03 21:19:04 i Allmänt,

Idag var vi en sväng till Ikea, tänkte att detta var en perfekt dag för det då regnet öste ner imorse. Köpte massa bra saker:

* Multilås till kylskåpet

*Halkmatta till duschen

*Presentpapper till julklapparna

*Tidningshållare att sätta upp på väggen i köket så att man slipper ha reklam och viktiga papper i en hög på köksbordet, blev toppen!

*Värmeljus, går alltid åt nu i mörkret!

* Diskborse och lågenergilampor

Vi började med att äta gratis frukost som man fick om man hade Ikea familykortet, sen fikade vi 3 personer för bara 30 kr och sixten fick också en pannkaka som bara kostade 5 kr, bra höstlovspriser =)

Innan vi åkte från Stockholm så åkte vi och hälsade på min Mormor och Morfar som bor i Skärholmen, det var bara mormor hemma men det var trevligt i alla fall. Vi stannade även till hos Håkans morfar i Vagnhärad så allt som allt så blev det en heldag borta, kan vara skönt ibland när man är mammaledig!

Om

Min profilbild

Emma

25 år och sambo med min pojkvän Håkan och mamma till Sixten född 090809, nu väntar vi på lillasyster som är beräknad 121016 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela