3mirakel

trebarnsmamma barn födda 09, 12 och 14

Tisdagen den 28/12

Publicerad 2009-12-30 08:34:49 i BVC,

Ja, igår var det full rulle hela dagen. Vi började dagen med att gå upp kl 9 och sen in till BVC kl 11 för 5 månadersvaccination. Vi vägde och mätte Sixten också. Nu väger han 7460 gram och är hela 65,5 cm lång, följer sin och normalkurvan perfekt! 
Vi diskuterade även om maten iom att han blev hård i magen när vi gav honom mat, men enligt henne så är det normalt i början så det är bara mata på och ge katrinplommonpuré, päronpuré och messmör om han blir hård. Frågade också om banangröten är stoppande men inte nämnvärt sa hon så vi ska fortsätta med den och blanda i lite messmör...

Så nu funderar jag på att trappa ner och sluta amma. Hon tyckte även att vi kunde prova och ge honom en flaska ersättning på kvällen och se om han äter mindre på natten. Just nu ammar han 3-4 gånger under natten. Skulle vara så skönt och kunna lämna honom t ex hos min mamma några timmar och kunna gå på bio med älsklingen. Vi har nämligen två biljetter liggande =)

Efter BVC så gick vi runt på stan och jag handlade för mina presentkort på bokia och hm som jag fått i julklapp.

Vi handlade även blöjor, två pkt libero stl 4 som vi hade 50 kr rabatt på under december så nu har vi verkligen köpt på oss blöjor. Vi har nu fyra pkt liberoblöjor  och ett paket huggies hemma. Det är så bra att passa på medans man har rabatt så kostar inte dom dyra blöjorna så mycket...
Vi köpte även på oss barnmatsburkar, bla katrinplommonpure, päronpure och lite olika sorter mat. Är ju skönt att ha burkar om man ksa iväg någonstans. Är vi hemma så har vi ju en hel del i frysen som är hemmagjort!





Mormor på besök!

Publicerad 2009-12-28 15:21:28 i Allmänt,

Idag hade jag och Sixten mormor över på besök, min mamma alltså. Vi åt tacosrester från igår till lunch och drack kaffe, mycket trevligt... Sixten tycker mycket om sin mormor!





Svara på kommentar!

Publicerad 2009-12-23 13:09:13 i Allmänt,

Anonym: Vad tidigt du går på bvc besök, mer än en vecka innan han är 5 mån. men det är väl olika på alla ställen.

Svar: Ja, det har jag också funderat över, det är ju våran BVC-sköterska som föreslagit den tiden och frågat om vi kan komma då. Helst skulle man ju vilja att det var då han blir en månad äldre. Men hon skriver också i boken att han är ca 4 mån och 3 veckor (ett exempel bara)...Det är kul att ni kommenterar men det skulle vara ännu roligare om man vet vem som frågar!

Snart Jul

Publicerad 2009-12-23 09:50:54 i Allmänt,

Så, nu är alla julklappar inslagna, vi har inte köpt något till Sixten i år då vi tror han kommer få så mycket av våra släktingar. Han kommer ju inte förstå den här julen heller och uppskatta presenter. Han kommer nog gilla presentpappret mer o leka med!

Idag ska jag och sambon göra mer knäck och ischoklad, tom vit ischocklad som jag tycker så mycket om. Sixten ligger just nu och sover sin förmiddagslur och jag har precis hängt tvätt och plockat lite här hemma. Håkan är ute och skottar igen, hade ju snöat mer inatt =)

Nu har jag också bara ammat i två dygn och det funkar bra, han är som vanligt i magen och min mjölk verkar räcka till, var rädd att den hade sinat något då han ätit så mycket mat, skönt att det funkar att bara amma. Nästa tid hos BVC är den 29 december, ska bli spännande och se hur mycket han har gått upp i vikt. Nu har han strl 68 i kläder, 62 kunde han inte alls ha länge...

Här är en bild från när vi var hos svärföräldrarna där Sixten fick träffa Håkans farmor Yvonne (gammelfarmor)

Ont i magen!

Publicerad 2009-12-20 14:44:46 i Allmänt,

Usch vad Sixten var hård i magen igårkväll!
Han låg och tryckte och till slut släppte proppen, sen fyllde han tre bajsblöjor på raken, han hade ju inte bajsat på ett dygn...Jag har nog gett honom för mycket mat på sistonde, men det är ju lätt att man matar på när han gillar det. Funderar också på om banangröten vi köpte i fredags är stoppande? Har ju hört att banan är stoppande...Vi har nämligen gett honom av den sen i fredags, morgon och kväll.

Han har inte bajsat ännu heller så jag ska bara amma honom nu ett tag så magen blir bättre och sen ge mindre portioner mat tror jag. Svårt sånt här med mat med första barnet, man vet ju inte så mycket som förstgångsförälder!

Håkan är ute med grannarna och letar gran så det blir till att pynta gran och koka knäck senare i eftermiddag, Sixten ligger och sover så jag ska passar på att surfa runt lite på nätet.

Hemkomna från julhandling

Publicerad 2009-12-18 16:27:43 i Allmänt,

Nu har vi precis kommit hem från stan, vi har handlat julklappar till min syster, mamma och pappa och svärföräldrarna. Är jättenöjda med julklapparna vi köpte, nu är det bara paketinslagningen som väntar. Kan inte säga här i bloggen vad jag handlat då några familjemedlemmar säkert läser här =)

När vi kom hem vid 16:00 hade inte Sixten ätit sen 13:00 så jag gav honom morots och potatispuré från Semper, han åt upp hela burken! Han är så duktig på att äta min son.


Sixten är mätt efter en hel burk!








Nostalgi!

Publicerad 2009-12-18 10:59:40 i Allmänt,

Tog kort på Sixten nu imorse när vi hade gått upp, gick upp sent idag, skönt och få sova på morgonen =)
Tänkte iaf på att han ser så stor ut i sin babysitter



Så här är lite bilder från när han var mini, ca 3 veckor, så pluttig var han då:






Bakat!

Publicerad 2009-12-17 23:04:52 i Allmänt,

Idag har vi bakat pepparkakor, jag gjorde en deg igårkväll som vi bakade ut idag. Så nu har vi mycket pepparkakor att äta upp, mums! Det blev bara hjärtan vi gjorde då vi tycker dom är finast...





Håkan har också skottat hela gårdsplanen och en bred gång ut från oss så jag kommer ut med barnvagnen imorgon, superfint blev det. Just nu sitter jag här själv, Håkan hjälper våran granne att hämta deras bil som dom har reparerat, hoppas dom håller sig på vägen och inte halkar ner i något dike. Ska ta en kopp te och en pepparkaka innan ska lägga mig.

Godnatt alla!

Bättre natt!

Publicerad 2009-12-16 09:38:52 i Allmänt,

Natten till idag har varit mycket bättre, Sixten vaknade bara 2 gånger för att ammas mellan 01:00 och 7:00 imorse då vi steg upp åt frukost med Håkan som är iväg under dagen, Sixten åt upp en hel smakportion gröt till frukost. Just nu så ger vi mild havregröt men funderar på att testa någon fruktgröt för och se om han gillar det bättre. Han äter ju den milda havregröten men utan någon större aptit, kanske skulle han gilla banangröt?

Så har glad var Sixten efter frukosten när vi satte honom i gåstolen och pratade med honom och tog kort:







Just nu sover han en stund, beroende på när han vaknar så ska han få ärtpuré tills lunch, 3 gången han smakar det. Ska försöka ta lite kort på det också o lägga ut här på bloggen.
Sen ska vi ut och skotta snö på gårdsplanen. Skönt att det inte snöar idag, då slipper jag ha regnskyddet på vagnen så ser Sixten ut bättre, igår gnällde han en del när vi var ute, troligtvis för att han inte såg oss när vi skottade...

Jobbig natt

Publicerad 2009-12-15 11:35:41 i Allmänt,

Inatt sov Sixten väldigt oroligt, i vanliga fall brukar han gny lite och sen ammar jag och han somnar om men inatt skrek han varje gång han vaknade. Han vaknade många gånger också, säkert 4 gånger mellan 23 och 8 på morgonen. Längtar verkligen tills han börjar sova hela nätter!

Det snöar massor idag, ska ut och skotta när det slutar, känns onödigt att gå ut nu o börja när det vräker ner. Nu när det är snö så sällan om vintrarna tycker jag faktiskt att det är kul och komma ut och skotta, första gången i år ju!

Full dag!

Publicerad 2009-12-14 13:22:48 i Allmänt,

Jag har hunnit med mycket idag hittils. Vi vaknade och gick upp vid 9:00, lite tidigare än vi brukar, hoppas på att Sixten somnar lite tidigare ikväll.
Min mamma har varit på besök och har hjälp mig att rensa i min garderob, har massor med kläder som är för smått nu som jag hade innan min graviditet med Sixten. Så det blev en stor klädhög som jag ska lägga ut på tradera under morgondagen har jag tänkt!
Vi han även med en fika med lussebullar och pepparkakor.


Alla kläder som inte passar och som ska säljas...


Sixten har också fått smaka på ärtpure för första gången idag, det blev lite grimaser men han åt av det iaf, ska ge honom det några dagar till och se om han vänjer sig vid smaken. hittils har han ju bara smakat på morot, palsternacka och majs.

Vi ska försöka hinna med att åka till min pappa för han ville ge bort lite lammkött åt oss.

Sömn och mat

Publicerad 2009-12-11 14:31:45 i Allmänt,

Imorse gick vi inte upp föränn vid 10:00, som vi brukar. Trodde Sixten skulle somna tidigt igår vid 20 men det gjorde han inte, trots att vi hade gått upp tidigt den morgonen.
Han somnade vid 23 istället, då hade jag försökt få honom o somna sen halv nio på kvällen, stått och vaggat honom men han vaknade varje gång jag lade ner honom i sin säng. Så det slutade med att han somna mellan oss och sen flyttade jag över honom till spjälsängen.

Vi har också gjort purér till honom idag, morot och palsternacka. Morot vet vi redan att han älskar så vi testade att ge honom lite nygjord palsternackspuré, och det åt han utan problem. Han är så duktig på att äta, vågade dock inte ge honom så mycket fast han ville ha mer för man vet ju inte om magen hänger med så det blev några skedar bara och sen fick han amma sig mätt.
Det som vi testat hitills är morot, palsternacka, majs och allt har han ätit. Vi har broccoli och ärtpuré i frysen som vi gjort som han ska få prova framöver. Det är så kul att mata med sked tycker både jag och sambon.











Vi är vakna!

Publicerad 2009-12-10 08:03:55 i Allmänt,

Idag hände det som inte brukar, vi har gått upp tidig, nåja, rätt tidigt iaf. Klockan 07:45 var vi uppe. Sixten hade somnat om efter morgonammningen men jag har nu dragit upp honom. Just nu ligger han på filten på golvet och morgongympar. Ska bli kul och se om han somnar tidigare ikväll, hoppas på det!

nää, nu blir det till att byta blöja, Sixten bajsade nyss och sen dra upp sambon och äta lite frukost...












Sixten fortfarande vaken

Publicerad 2009-12-09 22:16:25 i Allmänt,

jaha, ännu en kväll då Sixten är uppe sent, just nu sitter han i mitt knä medans jag uppdaterar bloggen. Han somnade vid klockan 19.45. perfekt tänkte jag, lagom tills jag skulle titta på Bonde söker fru, men han vaknade efter halva programmet så han fick sitta och mysa i mitt knä under resten av programmet, mysigt. Hade hoppats att han hade somnat för natten...

Idag var hela familjen in till stan för att handla ingredienser till julbaket imorgon. Min vän Gerda kommer över och vi ska baka lussebullar och egna pepparkakor, blir skoj!

Sixten läser tidningen

Publicerad 2009-12-08 16:20:31 i Allmänt,

Sixten fick fritt fram och leka med tidningen efter att jag läst den och skulle dricka upp mitt te. Han älskar när leksaker prasslar och låter när man rör dom...










Sixten har badat

Publicerad 2009-12-08 11:11:05 i Allmänt,

Igårkväll fick Sixten bada vid 19:00 tiden på kvällen. Planen var att vi skulle försöka få honom och sova efter det för natten men det ville inte han så han somnade inte förän vid 22 tiden. Antar att han somnar så sent då vi inte brukar gå upp föränn vid 10 på morgonen.
Det är ju skönt att vi får sovmorgon men man vill ju gärna ha lite egentid på kvällen också, får se om vi ska testa och gå upp lite tidigare och se om han somnar tidigare på kvällen då.



Tråkdag!

Publicerad 2009-12-07 12:48:55 i Allmänt,

Idag är en sån här dag då man tror klockan är 7 på morgonen fast hon egentligen är mitt på dagen, så mörkt och trist väder så man vill bara hålla sig inne.
Sixten sover just nu, ska iaf ta mig ut och hämta posten med vagnen när Sixten har vaknat så man får lite frisk luft i sig.

i förmiddags efter frukosten så satte jag Sixten i gåstolen där han fick leka av sig lite:

Kommentar!

Publicerad 2009-12-06 17:28:50 i Allmänt,

Svar på kommentar!

Anonym:
Han kan väl inte sova som en stock om han äter på nätterna? 
Då måste ju du vakna och ge han mat.

Svar: fomulerade mig lite konstigt, skulle nog ha skrivit, han sover som
en stock då han inte äter. Han vaknar alltså och ammar och somnar sen
om på en gång. Han är alltså inte vaken några längre perioder på natten,
vilket jag är jätteglad för!

2 år!

Publicerad 2009-12-05 18:35:56 i Allmänt,

Idag har älsklingen och jag varit tillsammans 2 år. Grattis till oss! Håkan var snäll och köpte en noblessechoklad, den delar vi just nu på =)

Idolkväll!

Publicerad 2009-12-05 18:35:06 i Allmänt,

Fredagskvällen hälsade jag och sixten på hemma hos Gerda och tittade på Idol med henne, vi sov kvar och det gick jättebra, Sixten vaknade 03:30, 06:30 och 09:30 för och äta. Så vi gick upp vid 10 imorse. jag har en snäll bebis som låter mamma sova på morgonen =). Han har bara varit vaken på natten en gång sedan han föddes, annars sover han som en stock, har verkligen haft tur som fått en snäll bebis...

Bus-Sixten!

Publicerad 2009-12-04 14:39:27 i Allmänt,

Sixten och jag ägnade en del av förmiddagen åt att ligga i våran säng och busa, han är mycket för att hålla i sina fötter.



ett leende fick jag allt på bild!





Nu på eftermiddagen trodde jag att han hade somnat i våran säng men när jag tittade in så låg han så här, han hade alltså vänt sig till mage och låg och tittade, han såg så söt ut så jag tog lite bilder på det!








Onsdag

Publicerad 2009-12-02 22:34:09 i Allmänt,

Usch vad man blir hungrig när man ammar, känns som jag måste äta hela tiden. tror jag är hungrig igen fast jag ätit några mackor nu på kvällskvisten. Var jättehungrig i början av min graviditiet också!

Förövrigt så har Sixten och jag hälsat på min mamma, han tycker alltid det är lika trevligt och träffa mormor. Hans moster var där också, han älskar och busa med henne. Skiner upp som en sol då!
Sen var jag och min mamma in till stan för att vaccinera oss mot svininfluensan men det gick inte bra då vaccinetleveranserna var fördröjda så vi får vänta till på söndag med det, under tiden var Sixten med sin pappa...

Vi har låtit Sixten smaka på morotspuré idag, det älskade han verkligen, mycket godare än gröten. han blev jättearg när det tog slut så fick amma honom mätt sen.

Gåstol!

Publicerad 2009-12-01 22:23:08 i Allmänt,

Idag testade vi att sätta Sixten i gåstolen, han kunde sitta i den och nå golvet med tårna, men är fortfarande lite för ostadig för att sitta i den längre stunder. Han tyckte det var kul att leka med leksakerna på "bordet".





Imorse lät vi honom smaka på en smakportion gröt, det gick ner, han såg mycket förvånad ut när han fick det i munnen men käkade upp nästan allt, fast hälften hamnade nog utanför ;-) Ska prova imorgon bitti med, ska försöka få lite kort tagna på det också!





Om

Min profilbild

Emma

25 år och sambo med min pojkvän Håkan och mamma till Sixten född 090809, nu väntar vi på lillasyster som är beräknad 121016 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela