3mirakel

trebarnsmamma barn födda 09, 12 och 14

Skötbordet sönder igen.....

Publicerad 2010-03-31 11:07:17 i Allmänt,

Usch vad jobbigt, en till sak på skötbordet har gått sönder!!!
Hade precis badat Sixten och skulle tömma ut vattnet genom avtappningsslangen så gick proppen av, så piggen sitter kvar i hålet så jag kan inte tömma ut vattnet. Kan ju tömma hela baljan på en gång men då blir det ju vatten över hela badrummsgolvet, gah, vad arg man blir....

Vi ska ju klä om skötbädden med vaxduk är det tänkt, men ska nog ta bort badbaljan sen och ha detta skötbord på övervåningen sen när vi flyttat till huset och köpa ett nytt till badrummet på undervåningen.

Funderar på ett likadant, det måste iaf vara ett golvskötbord eftersom vi inte kan borra i kaklet och gärna med badbalja inbyggt då vi inte har badkar.

Är det någon som har förslag på bra golvskötbord som passar i ett badrum?

Vi har ju detta nu

Måndag

Publicerad 2010-03-29 11:21:57 i Allmänt,

Idag vaknade Sixten 07:00, tror inte han har vant sig vid att man ställt om klockan, i vanliga fall brukar han ju vakna vid 6.
Idag så ska vi på äventyr ut till min pappa och titta på små lamm och hans nya hund, ska bli kul! Vi kommer även sova över där då Håkan ändå sover borta på måndagar så jag slipper sova helt själv. Imorgon kommer älsklingen och hämtar mig hos pappa.

Bjuder på två bilder när Sixten lekert med sin lära gå vagn






Godmorgon Lördag!

Publicerad 2010-03-27 06:32:30 i Allmänt,



Vår dag började 06:15 när Sixten vaknade, jag var jättetrött men det var bara att gå upp då Håkan har sin sovmorgon idag och jag får sova ut imorgon!

Utkast: Mars 26, 2010

Publicerad 2010-03-26 12:51:09 i Allmänt,

Nu har vi precis kommit tillbaka från en promenad ute i det fina vädret. Sixten somnade nästan på en gång då han hade varit vaken sen 7 imorse, vi gick ut vid 11:50. Han ligger nu i vagnen som står ute på verandan med babyvakten i, tänkte att det säker är skönt att sova vidare ute i friska luften.

Imorse när vi vaknade så låg Sixten och sov sött i SIN säng fortfarande, annars brukar jag få hämta över honom till oss. Ofta minns jag inte att jag gjort det på morgonen, snacka om att man är som en zombie när man vaknar på natten =) Det var jätteskönt att ha gott om plats i sängen och slippa ha ett litet element tätt intill sig...

I eftermiddag ska jag och Sixten ta bussen in till stan och hämta ut min nya laptop som jag klickade hem på elgiganten igår, den hade visst kommit redan idag, kul. Jag trodde jag skulle få vänta ända till på måndag...

Den här datorn blev det


Toshiba Satellite L450D-144

 

15.6" laptop med AMD Sempron-processor, 2GB RAM, 320GB hårddisk och Windows 7.

Windows 7 - Operativsystemet som tar fördelarna med Windows Vista ett steg längre. Enklare att använda, enklare att hantera.
Snabb internetanslutning - Håll dig uppkopplad oavsett vilket nätverk som finns tillgänligt, trådlöst eller med ethernet-kabel.
AMD Sempron- Processor med 2GB arbetsminne. Utmärkt för dina dagliga uppgifter och grundläggande grafiska sysslor.



Foton!

Publicerad 2010-03-23 20:42:01 i Allmänt,

Idag fick jag mina foton jag framkallade på www.fujidirekt.se Jag passade på nu medans det är portofritt. totalt gick kalaset gick på 58 kr fick då 90 bilder (tar alltid kopia på dom). Lillen ligger och sover för natten nu så snart blir det mys med sambon innan House börjar klockan nio...

Står upp!

Publicerad 2010-03-22 12:59:25 i Allmänt,

Nu har jag fångat det på bild, Sixten ställer sig upp helt själv. Han har väl kunnat det i 2 veckor men har inte fotat det föräns nu. Spjälsängen sida ser låg ut men det är för att den är nerfälld just när han reste sig upp.





Hjälp! hur klär man på en 7 månaders bebis smidigast?

Publicerad 2010-03-22 11:18:33 i Allmänt,

Sixten har verkligen börjat hata att ta på sig kläder. Han bara snurrar, försöker krypa iväg, rullar och gnäller då jag ska ta på honom kläder. Jag får alltid försöka rulla tillbaka honom på rygg. Sätter man honom upp så går det lite lättare men det är ändå protester från honom. Pyjamsen är värst, speciellt om det är massa tryckknappar som ska knäppas!!
När han var mini älskade han att ta på sig kläder och jag kunde prova hur många plagg som helst utan att han tröttnade. Nu blir det så att man får tvinga på honom kläderna!

Är jag ensam om att ha en 7-månaders bebis som hatar att få på sig kläder?

Funderar på om det hör till ålderna att det finns så mycket annat roligt att titta på än mamma som klär på en... Hoppas det blir bättre när han blir äldre och kan klä sig själv mer.

Det går framåt!

Publicerad 2010-03-22 09:42:52 i Allmänt,

Sixten börjar kunna krypa mer och mer nu. Fast än så länge så ålar han sig mest =)
Han kommer upp i krypställning och kan ta nåt steg innan han ramlar på magen och drar sig framåt på armbågarna och sparkar med benen samtidigt, ser rätt kul ut!

Här har han kommit upp på alla fyra



Så söt så!



Men ramlar ner och drar sig fram istället, han får en väldans fart, speciellt om han ser en sladd som han gjorde här.



Vi tänkte gå ut och ta en promenad nu på förmiddagen i solen, men tror det är rätt så kallt så blir nog mössa för mig med idag...

Tidig morgon

Publicerad 2010-03-21 06:14:14 i Allmänt,

Idag vaknade Sixten 05:45. Senaste två månaderna har han vaknat runt 06:00. Saknar den tiden vi gick upp vid 10:00. Fast då somnade han iof inte föränn 22:00. NU brukar han somna vid 20:00 för natten, skönt är det iaf!
Feber är också borta nu, hade på känn när vi vaknade att den var borta så kollade tempen och den låg bara på 37,4 =)

Sixten röjer här i datarummet nu på morgonen, han älskar att dra ut saker från bokhyllan

Febrig Sixten

Publicerad 2010-03-20 19:53:33 i Allmänt,

Igår så var vi in till BVC för att ta den sista sprutan mot svininfluensan, på kvällen fick han feber och sov oroligt hela natten mellan oss, vid 05:15 vaknade jag av att han var vaken så trodde då att han var hungrig så gick upp och värmde på en flaska ersättning som han drack, sen när han ätit upp allt så spydde han upp massor rakt i sängen så då tänkte jag att det bara var att gå upp... typiskt, ag som trodde han skulle somna om efter flaskan. Tog tempen och då var den på 38,9 grader. Men fick igen lite sömn när Sixten somnade vid 07:00 så sov vi tillsammans till 09:00, skönt!!

Idag på eftermiddagen så gav vi honom alvedon och åkte in till stan för att byta ut patronen till sodastreamen och handla lite mat. Kollade tempen nu innan läggdags och då låg den bara på 37,9 grader så den har sjunkit en del men gav ändå en alvedon nu inför natten och hoppas han sover bättre inatt...

Vi har våran vän Björn från Köping här också över helgen så vi ska nog slå på en film nu vid 20:00 och bara slappa och äta chips och dricka sodastreamad läsk!


Längtar efter bebismage!

Publicerad 2010-03-18 14:06:35 i Allmänt,

Åhh, vad jag saknar att vara gravid! Mådde hur bra som helst när jag var gravid och det var så mysigt och känna sparkarna och på kvällen när jag låg bakom Håkan och han kände Sixten sparka honom i ryggen.
Här är lite bilder från min graviditet med Sixten, tycker verkligen jag hade en pojkmage!


v 11


v 19



v 23




v 28                                                         



v 33




v 38




v 40



och så här såg han ut nyfödd



Försöker krypa =)

Publicerad 2010-03-15 18:47:23 i Allmänt,



Här är en film när Sixten ålar sig fram, tror inte det dröjer länge föränn han börjar krypa. Syns i mitten av filmen att han kan ta sig upp på alla fyra men ramlar på mage igen och ålar istället...

Promenad idag!

Publicerad 2010-03-15 16:01:53 i Allmänt,

Idag har vi gått på promenad, till Lid och tillbaka. Vi fick med oss grannen och hans hund också. Trevligt värre att ha nån och snacka med på promenaden!
När vi kom tillbaka var det dags för Sixtens lunch och efter det fick han bada i diskhon då han var jättekladdig efter maten.



Här ser du att han numera har två tänder i underkäken =)




Nu ligger Sixten och sover och jag har precis ätit tacopaj och är proppmätt. Ikväll blir det att titta på familjen Annorlund och Spårlöst efter det. Håkan sover borta som vanligt på måndagar så Sixten får nog sova bredvid mamma inatt =)

Sixtens spjälsäng

Publicerad 2010-03-14 15:41:55 i Allmänt,

Idag så har vi sänkt spjälsängen så inte Sixten ska kunna ramla ut. Än så länge så kan han inte dra sig upp till sittande från liggade men om man satte honom upp i sängen när den var högst upp så drog han sig nästan över så vi tyckte nu att det var säkrast att sänka den i tid innan han kan sätta sig upp själv.

Sixten när han sov middag i sängen när den är sänkt...

Våran fredag och Lördag

Publicerad 2010-03-14 12:31:10 i Allmänt,

I fredags så var vi ju och såg på bio, Vi valde och se Farsan och den var jätterolig. Den roekommenderar jag att se om man vill skratta! Vi hade det mysigt på tu man hand och det var skönt att bara kunna tänka på sig själv...Av vana vaknade vi 06:30 och jag kunde inte somna om men låg kvar i sängen tills vi gick upp vid 08:00.

Det hade gått bra för Sixten att sova hos min mamma. Han hade vaknat en gång på kvällen vid 21:00 och varit lite ledsen i 20 min men sen somnat om i mammas knä. Det var kul och se vad glad Sixten blev när vi kom och hämtade honom morgonen därpå, han sken verkligen upp när vi kom och ville växla mellan mammas och pappas knä =)

Under Lördagen var Vi hos Håkans föräldrar och åt hemmagjorda kroppkakor som blev jättegoda. Sen var vi kvar och tittade på finalen i melodifestivalen. Jag blev glad att Anna vann för hon kommer ju ifrån Nyköping. Min personliga favoritlåt var Manboy men Anna var också en favorit!

Barnfri kväll och natt!

Publicerad 2010-03-12 07:00:35 i Allmänt,

Ikväll ska jag och Håkan gå ut och äta och sen gå på bio helt ensamma. Sixten ska vara hos sin mormor och sova över där, blir första gången han sover borta själv, jag har sovit med honom där 3 nätter så det ska nog gå bra. Det kommer inte alls kännas jobbigt och lämna bort honom över natten. Jag vet ju att han har det jättebra hos sin mormor.
Det ska bli så skönt att få sovmorgon, sen Sixten var 5 månader har han velat gå upp 06:00-07:00 varje morgon...

Sixten med sin mormor, här är han ca 5 mån


Så sött så!

Publicerad 2010-03-11 13:58:53 i Allmänt,

Såhär sött låg Charlie och Sixten och sov när jag tittade till dom. Sixten har nu sovit i 1 timme. Han somnade ganska snart efter sin lunch...

1 år sen!

Publicerad 2010-03-08 12:10:16 i Allmänt,

För ca ett år sen (5 mars 2009) fick vi se Sixten för första gången på ultraljud. Eller iof så såg vi honom redan i vecka 11 då dom gjorde ett vaginalt ultraljud, fast då så man ju mest kroppen och små armar och ett stort huvud. Så egentligen var det andra gången i vecka 18.

Man ser faktiskt att det är Sixten, samma runda huvud och söta uppåtnäsa, men vi visste ju inte att det skulle bli en pojke men Håkan sa att han tyckte det såg ut som en pojke och rätt hade han ju =)



Här ser man likheten, har vänt bilden nedre bilden upp och ner så att man ser bättre
!



Ica blöjorna!

Publicerad 2010-03-08 11:34:37 i Allmänt,

Jag har ju provat lite olika blöjor på Sixten och nu har vi provat ett paket av Icas egna blöjor och dom satt perfekt på Sixten. Läcker inget bajs och suger upp kisset bra. Har haft en sån blöja på hela natten och den funkade lika bra som Libero. Så hädanefter tror jag nog att vi köper blöjor från Ica om det visar sig vara billigare än Libero. Ska kolla hur många blöjor det är i ett ekonomipack icablöjor till vilket pris...Köpte ju nu ett litet paket med 24 blöjor men har också två fulla paket med Libero att använda upp...


Sixten har på sig Icas blöja



Här ser ni hur bra resåren funkar i ryggen




Här ser man att Libero och Icas blöjor liknar varandra!




Just den här resåren på Icas blöjor tycker jag är jättebra, så sitter blöjan jättebra runt magen =)




Promenad!

Publicerad 2010-03-05 14:39:30 i Allmänt,

Nu har Sixten och jag kommit hem efter en 1 1/2 timmes promenad i solskenet. Vi gick till Lid och tillbaka, ca 4 km. Nu under helgen så är vi hundvakt åt vår grannes lilla hund Bonnie så hon fick följa med oss ut. Redan imorse bestämde jag att idag ska vi ut och gå du solen sken redan då.

Inatt var en helt okej natt då Sixten sov i sin spjälsäng hela natten fram till 06:00 då han fick mogonflaskan och sen somnade han om i våran säng fram tills 08:00 då vi steg upp tillsammans med Håkan så vi kunde äta frukost tillsammans, mysigt!

Helgen som varit

Publicerad 2010-03-01 21:48:03 i Allmänt,

Som vanligt har jag inte haft tid att blogga i helgen, eller tagit mig tid då jag passar på att vara med älsklingen istället. Helg betyder ju två hela dagar tillsammans. Sen kommer måndagen då jag är själv här hemma med Sixten då Håkan sover borta. Men det går det med!

I Lördags så var jag iväg med min mamma och firade min faster från USA som som för tillfället var i Sverige. Hon fyller år nu i dagarna. Där träffade jag även min farbror, hans fru och min två kusiner som är 5 och 7 år gamla. Min farmor träffade jag också. Var trevligt att träffa släkten och Sixten skötte sig exemplariskt som vanligt hela dagen. Vi kom inte hem föränn 22:30 så det var bara att ge Sixten Nattflaskan så somnade han efter det.

I Söndags så var vi på barnbasaren i Nyköping och handlade en del kläder till Sixten i strl 74 och uppåt. Hittade även en pipmugg från tupperware med mjuk drickpip som Sixten kunde dricka vatten ifrån till maten, den kostade bara 10 kr, vilket fynd! Tupperwares saker är ju dyra i vanliga fall och den här muggen var i fint skick. Sen Köpte jag en doktorväska men läkarinstrument som jag tror Sixten kommer tycka är jätterolig när han blir lite större!

- 3 långärmade tröjor
- 2 t-shirt (till i sommar)
- 4 bodys
- 3 byxor
- 2 pyamaser
- 1 doktorsväska
- 1 pipmugg

Allt det här fick vi för ca 280 kr!!!

Sixten somnade nu för natten strax efter 19 så vi får se hur tidigt han vill gå upp i morgonbitti.

Om

Min profilbild

Emma

25 år och sambo med min pojkvän Håkan och mamma till Sixten född 090809, nu väntar vi på lillasyster som är beräknad 121016 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela