3mirakel

trebarnsmamma barn födda 09, 12 och 14

Amning

Publicerad 2010-02-26 13:30:08 i Allmänt,



Ibland saknar jag amningen. Nu när man har slutat inser man hur mysigt det är, visserligen var det skitjobbigt första 2 veckorna med såriga bröstvårtor och bebis som ville äta HELA tiden men efter någon månad så flöt det på riktigt bra och var himla praktiskt att man alltid hade maten med när man var borta och på natten så var det bara att ta fram tutten...
Längtar tills jag får amma igen när Sixten får ett syskon, men då har man ju samtidigt en liten vilde som lärt sig gå att hålla koll på så det kanske inte är lika mysigt och amma då?

Storhandling!

Publicerad 2010-02-26 13:17:50 i Allmänt,

Nu är sambon och storhandlar på Willys, vi skrev en inköpslista igårkväll och det blev en del saker, men välbehövligt.
Jag tycker det är så skönt att ha allt hemma och helst vill jag ha dubbelt av allt så ifall nåt tar slut så har man ett litet lager. Mat till Sixten är ett måste att ha på lager! Är också löjligt rädd att blöjor och tvättlappar ska ta slut så har alltid flera paket hemma =) Sån är jag! Kanske pga att vi bor på landet och har 2 mil in till stan?

Nu på förmiddagen har jag betalt räkningar, dammsugit alla rum och bäddat rent i sängen. Riktigt duktig "hemmafru" är jag. Sen blir det fradagsmys med mina favoritkillar. Sixten är nog bara med till 20:00 sen får jag och sambon lite vuxentid...

Skötbord!

Publicerad 2010-02-25 09:05:38 i Allmänt,

Märkte nyss när jag bytte blöja på Sixten att vårat dyna till skötbordet har fått en spricka, är ju verkligen inte bra, då kan det ju läcka ner vatten i själva skumgummit. Har kollat runt på nätet men verkar inte som det finns reservdyna man kan byta till...
Jag som är så nöjd med skötbordet annars men det är väl inte så konstigt att den sprukit när vi köpte den begagnad. Får se om jag ska testa och limma ihop sprickan. Annars blir det väl att köpa ett likadant skötbord om man hittar något begagnat.

Här ser ni att vi har skötbordet inskjutet i duschen, och så har vi hadfatet till vänster så man når rinnade vatten. När vi ska duscha så är det bara att rulla ut skötbordet och sen ställa tillbaka det när man är klar. Ett tips till er som har litet badrum men ändå vill ha skötbordet där (ställ det i dushen)

Lunch!

Publicerad 2010-02-24 12:44:45 i Allmänt,




Efter vi kommit tillbaka efter promenaden var kl 11:30 och det var dags för lunch. Sixten fick smaka couscous med kyckling och tomatsalsa för första gången, oj vad han åt! en hel "stor" burk åt han, senaste veckorna så har allt han smakat gått ner, min matglade son!



Fint Vinterväder!

Publicerad 2010-02-24 12:39:12 i Allmänt,

Nu på förmiddagen har jag tagit ut Sixten i vagnen och gått till Lid och tillbaka, en promenad på 4 km. Alldeles lagom långt tycker jag. Solen värmde så skönt i ansiktet och på ryggen.

Innan promenaden provade jag att ta på overollen från Lindex i storlek 74 som Sixten fått av sin farmor i 6 månaderspresent, den satt jättebra på honom nu och verkar så varm och mysig. det som är bra med den tycker jag är dom vikbara ärm och bensluten och att den går att knäppa upp ända ner till ena benet. Den här overollen rekommenderar jag varmt om man letar efter en overoll till sin bebis. Den kostade 249 :- på Lindex!



Så här fint sken solen hos oss idag =)



Fisk till lunch!

Publicerad 2010-02-22 15:15:35 i Allmänt,


Idag åt Sixten fisk till lunch för andra gången i sitt liv, fredagen förra veckan åt han rödspätta och potatis och Idag nästan en hel "stor" burk potatis, torsk och morötter. Känns jättebra att han gillar fisk då jag själv inte ätit det mycket under min uppväxt och är alltså inte förtjust i det som vuxen heller.
Men allra gladast är nog hans pappa som älskar fisk, nu har han någon och äta fisk med i framtiden. Jag äter ju också men är lite skeptiskt till fisk, fiskpinnar går bra dock =)




Har funderat på det här med välling också, än så länge äter ju Sixten två flaskor ersättning om dagen, en vid 6 på morgonen och på kvällen inför natten. Funderar på om jag ska börja ge välling istället för ersättning?

Står ju på sempers babysemp 2 förpackning att ersättningen täcker näringsbehovet för spädbarn upp till 12 månader så känns ju som han kan äta dom flaskorna tills han blir ett år istället för att börja med välling. Ersättningen ger jag ju istället för att delamma morgon och kväll. Slutade ju amma vid 5 månader då han ändå åt så mycket fast föda så kändes onödigt att gå runt med mjölk i brösten bara för att amma morgon och kväll. Även om jag vet att bröstmjölk är det bästa så är ju ersättning ändå en fullgod ersättare till bröstmjölken.

Har provat en gång att ge välling men han tyckte inte om det...Förutom dom två flaskorna äter han ju allsidigt med gröt och barnmatsburkar övriga måltiderna.

Vad är era synpunkter, måste man ge sitt barn välling?

Hemma igen!

Publicerad 2010-02-20 12:34:58 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen, gårkvällen spenderade jag med en tjejkompis och drack vin, första gången jag drack sedan jag blev gravid, kändes hur konstigt som helst att bli lite full =) men kul!
Sixten var hemma med sin pappa och pappas syssling, tydligen hade han sovit dåligt inatt och saknat sin mamma.

Så nu ligger Håkan i soffan och ska försöka sova eftersom det blev dåligt med sömn för honom. Jag sov bra iallfall och det var så skönt och vakna av sig själv och inte av Sixten....

Badhuset idag

Publicerad 2010-02-18 17:03:07 i Allmänt,

Idag har jag och Sixten varit på badhuset och badat. Vi var i varmbassängen och plaskade, första kvarten gick åt att bara titta sig omkring och sen var det full fart på Sixten som försökte få tag på leksakerna som flöt i vattnet!
Eftersom det är gratis att ta med barn under 3 år och bada så ska vi nog gå till badhuset 1 gång i veckan framöver. Behöver då bara betala för mig, toppenbra ju...





Sixten idag!

Publicerad 2010-02-16 10:41:51 i Allmänt,

Nu på morgonen har vi kommit hem från min mamma som vi var hos igår och även sov över, Sixten sov mellan oss i hennes dubbelsäng, mysigt. Nu väntar vi på att pappa Håkan ska komma hem från plugget =)
Åt Kålpudding till lunch igår, vad tror ni min mamma bjöd på för middag?
Jo, kålpudding såklart. Ska äta mer kålpudding som blev över från igår till lunch idag. Efter idag så kommer det nog inte bli kålpudding på ett tag när man ätit det så mycket...men det är gott iallafall!

Bjuder på lite bilder som är tagna idag på Sixten, 6 månader och 1 vecka!



Pampers easy up

Publicerad 2010-02-14 10:52:06 i Allmänt,

Usch, pampers easy up satt inte alls bra på Sixten, tur att vi bara köpte ett paket med 30 blöjor. Det läckte direkt upp i ryggen när han bajsade så det blev att byta blöja och pyjamas efter han hade bajsat. Känns ju inte så kul. Blöja är ju till att hålla bajset inne. Var skeptiskt till blöjan direkt när jag satt på den då det blev ett stort glapp vid ryggen! Tror nog pampers blöja kan passa bättre om man har ett mulligare barn..

Har ju provat Liberos byxblöja och den satt perfekt på Sixten, så det får bli libero i fortsättningen. Men vi ska även testa Willys blöjor också...

Libero eller Pampers?

Publicerad 2010-02-12 12:01:13 i Allmänt,

Hittills har vi haft Libero hela tiden till Sixten efter att ha testat Pampers i början men tyckte att det lätt läckte ut uppe vid ryggen med dom. En fördel med Pampers är ändå att dom känns smidigare än Libero. Nu har vi fyra rabbatkuponger liggandes från Pampers och inga från Libero kvar så vi ska testa ett paket Pampers easy up tror jag dom heter (byxblöja iaf) och se om dom sitter bättre vid ryggen än deras blöjor med knäppning...

Vilken blöja föredrar ni till eran bebis? Finns ju andra märker som säkert också är bra!

Godmorgon Fredag!

Publicerad 2010-02-12 10:19:13 i Allmänt,

Igår var vi till bvc och vaccinerade Sixten mot svininfluensan, det gick jättebra men han blev ledsen såklart och tyckte inte om bvcsköterskan vidare efter det =) Efter det promenarade vi upp till ett par kompisar i brandkärr där Håkan var och fick lite middag i oss. Jättegott var det, potatismos, gräddsås och köttbullar, tack så mycket Annika och Mattias.

Natten till idag så sov Sixten lite oroligt, tror han håller på att bli förkyld för hade det jobbigt att andas med nappen i munnen, feber efter sprutan verkar han klarat sig undan, skönt det. Går för övrigt jättebra att skippa nattmålet. Pratade med bvc vad man skulle ge Sixten för mat under en dag och hon tyckte jag kunde ge ersättning som mellanmål vid 15:00 på eftermiddagen. Just nu äter han så har under en dag:

06-00-07:00 165 ml ersättning

10:00 gröt

13:00 Lunch pure eller barnmatsburk + fruktpure

15:00-16:00 165 ml ersättning

18:00-19:00 gröt

21:00 165 ml ersättning

6 månader idag!

Publicerad 2010-02-09 21:56:14 i Allmänt,

Idag fyllde min prins 6 månader! Vi firade detta med att bjuda hem hans farmor, farfar och fastrar och mormor, morfar och moster. tyvärr hade kamerans batteri laddats ut. Hade gärna tagit kort på tårtan vi hade bakat, fyllningen innehöll chockladpudding och vaniljkräm och sen grädde över och till sist skrev vi Sixten 1/2 år på tårtan med pyntgele...

Sixten glad i mosters knä =)


Bild tagen från min mamma

Försöker krypa

Publicerad 2010-02-08 17:45:58 i Allmänt,

Sixten har börjat att försöka krypa jättemycket den senaste tiden! I våran säng så får han bäst grepp med fötterna så provade att lägga honom på mage i ena änden av sängen och sen lägga nappen precis utom räckhåll, då tar han sig framåt, upp med baken och ner med huvudet - stilen =) Dröjer nog inte länge förrän han förstår att man ska hålla upp huvudet samtidigt. Här är iallafall en bildserie på när han tar sig framåt:







Lillprins sover!

Publicerad 2010-02-08 09:31:40 i Allmänt,

Sixten ligger i sovrummet och sover verkligen djupt...



Planerna för idag är en promenad ute då solen tittar fram då och då. Jag tror också att korten jag framkallade förra veckan borde komma i postlådan idag, Beställde ju 150 bilder med kopior så dom skulle skicka dom i 2 försändelser och fick hälften i fredags så resten kommer nog idag =)
Ska också försöka dammsuga här hemma, får se om det går när jag är ensam med Sixten. Håkan kommer ju inte hem föränns imorgon efter lunch och sen på kvällen ska vi ha "6-månaderskalas" för Sixten så det är ju skönt att ha lite rent hemma när det kommer folk. Plocka i hallen står också på listan.

Helgen!

Publicerad 2010-02-08 09:24:06 i Allmänt,

Har inte haft tid och ork att blogga föränn nu då det är vardag och Håkan är borta på dagarna, helgerna vill då passa på att vara med honom så mycket det bara går och inte sitta här och nörda =)
Helgen började bra, min mamma och syster kom på besök i fredags, Både Sixten och jag blev glada över det!

Sixten sitter och myser i mosters knä



Under lördagen var vi i huset och målade medans Sixtens faster passade honom och Söndagen så passade vi på at njuta av varandras sällskap och bara slöa här hemma. Fick två tvättmaskiner tvättade iaf...

Lista om Graviditet!

Publicerad 2010-02-05 14:48:27 i Allmänt,

Graviditet med Sixten!

När fick du reda på att du var gravid?
21 November 2008
Var bebisen planerad? Ja
Mådde du illa mycket? inget illamående alls, jätteskönt!
Hur blev ditt hår? Ingen skillnad
Hade du mycket halsbränna? lite på slutet
Grät du för ingenting? ibland
Var du känslig? Ja
Vad gillade du för mat? inget speciellt, åt väldigt mycket i början, var hungrig ofta!
När kände du bebisens första sparkar? Vecka 18
Var du ofta orolig? Ja
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Ja, en del tidningar
Sparkade bebisen mycket? Ja en hel del
När började du läcka bröstmjölk? läckte aldrig 
Fick du bristningar? ja, på mage och lår
Blödde du någongång? Nej
Levde du på som vanligt? Ja, jobbade fram till 3 månader innan BF som tidningsbud
Hur gammal var du när du blev gravid? 21
Hur tog dina föräldrar det? chockade, glada efter en stund
Hur tog din partner det? Jätteglad och stolt! 
Vart bodde du/ni? utanför Nyköping
Hur ofta gick du till mvc? lite oftare än normalt pga högt blodtryck
Hur många ultraljud gjorde du? ett i början i v 11 och rutinul i vecka 18 och en gång i slutet för att se om huivudet var neråt.
Hur började din förlossning? Igångsättning
Hur många timmar tog din förlossning? 2 dygn efter igångsättningen
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Kejsarsnitt
Vilken smärtlindring tog du? varmt bad, akupunktur, lustgas och epidural!
Hur var din partner under förlossningen? orolig och nervös men stort stöd ändå
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
Blev det komplikationer? Ja, akut kejsarsnitt
Fick du sy?
Hur var vikt och längd? 4215g och 53cm lång 
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Brunt
Ammade du? Ja
Ammar du nu? Nej, slutade vid 5 månader
Hur gammal är bebisen nu? 6 mån
Vad tyckte du om förlossningen? lång och smärtsam med värkar i 24 timmar, kejsarsnittet gick hur bra som helst,
Vill du ha en till? Ja!
Planerar ni ett till? Ja, snart
När kommer andra barnet? år 2011
Hur är ert förhållande nu? Bra, trivs som föräldrar
Vilken vecka födde du i? 40+4

Sovit gott!

Publicerad 2010-02-05 09:42:21 i Allmänt,

Inatt har vi verkligen sovit gott!
Sixten somnade vid 21 tiden i sin säng och vi vuxna vid 23 tiden, när Håkans klocka ringde vid 07:00 så vaknade vi båda och undrade var Sixten var? Vi är ju så vana att vakna med honom i vår säng då jag brukar hämta honom om han vaknar mitt i natten, oftast minns jag inte det på morgonen. Är väl för att man är som en zombie när man går upp mitt i natten ;-)

Så kom vi på att han ligger ju i sin säng, ca en kvart efter vi gått upp så vaknar han till utan skrik och gnäll, så hann ju klä på mig och gå på toa innan han skulle tas om hand. Trodde då han skulle vara jättehungrig så skyndade mig att fixa gröt till honom efter att ha bytt blöja. I vanliga fall när han vaknar vid 05:00 el närmare 06:00 brukar jag ju ge ersättning så brukar han somna om men nu fick han ju gröt istället och verkade inte superhungrig, skönt!

Det var så skönt att få lite utrymme i sängen och slippa ha Sixten precis inpå en. Ofta när jag vaknat på morgonen har man legat obekvämt för att undvika att mosa honom så det var skönt att ha kunnat ligga lite hursomhelt inatt. Hoppas han sover lika bra i sin säng inatt också!

Nu ligger han och sover sin förmiddagtur och Håkan har åkt till skolan för en halvtimme sen och jag sitter här och nördar...

Skottat snö!

Publicerad 2010-02-04 12:44:30 i Allmänt,

Gud vad jaga är trött på all snö, iaf att vi bor på landet. Vi måste ju skotta vid soptunnorna, postlådorna och våran gårdsplan, känns som om man inte gör annat än att skotta...

Det börjar bli rejäla snövallar nu:





Bus i sängen!

Publicerad 2010-02-04 12:39:53 i Allmänt,

Jag lade Sixten i spjälsängen medans jag skulle gå på toaletten imorse, när jag kom tillbaka hade fullt upp med att titta genom spjälorna på katten som låg i våran säng. Här ser man verkligen hans busmin!
















Pluttig!

Publicerad 2010-02-04 07:29:56 i Allmänt,

Satt och tittade igenom förlossningsbilderna och från när Sixten var nyfödd fram till någon månad, gud vad han har utvecklats och ändrats sig i utseendet. Blir så sugen på en ny graviditet och bebis nu när han börjar bli "stor" även om den första tiden var grymt jobbig med amningen hela tiden dygnet runt och så ville han bara vara i famnen när han var vaken. Men man har nog en förmåga att glömma det jobbiga och bara komma ihåg hur mysigt det var med en nyfödd, bara lukten är ju speciell!

Vinkar till kameran, dubbelhakan är ju för söt ;-)





mysigt, även om jag kommer ihåg hur ont det gjorde när han tog tag för att amma pga sår!





Hemma, två veckor gammal tror jag



Mycket gamla bilder blev det, här är en bild från igår!

Godmorgon!

Publicerad 2010-02-03 07:45:19 i Allmänt,

Idag vaknade Sixten strax innan 06:00 och ville ha mat så då gav jag honom 165 ml ersättning. 10 min senare ringde väckarklockan då Håkan skulle upp och in till skolan. Efter hela flaskan var Sixten pigg så det var bara att gå upp och äta frukost för min och Håkans del. Sen somnade han om efter att varit uppe i 1,5 timme, gullplutten!

Håkan kom nyss in efter att ha väntat på bussen i 45 min, kanske har bussen åkt av vägen? Han håller på att ringa trafikupplysningen för och se om han kommer in till stan idag, Bilen blev ju lagad igår så han hade ju tänkt att hämta den efter plugget. Kanske blir min älskling hemma med oss idag, hoppas lite smått på det =)

Om

Min profilbild

Emma

25 år och sambo med min pojkvän Håkan och mamma till Sixten född 090809, nu väntar vi på lillasyster som är beräknad 121016 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela